Sosyal Destek Projeleri

Cerablus Kardeşlik Köyü

Cerablus Kardeşlik Köyü

CCerablus’ta mazlum yetim aileler için 10 dönüm arsa üzerine inşa ettiğimiz Yardımeli Cerablus Kardeşlik Köyü, yetim ailelerin yüzünü güldürdü. Suriye’de yıllardır devam eden karışıklık ve iç savaştan en çok etkilenen çocuklar, yaşlılar ve kadınlar oldu. Çocuklar yetim, anneler dul, aileler paramparça oldu. Bu dram karşısında ilk günden itibaren gıda, kıyafet, sağlık ve eğitim desteklerimiz hiç kesilmeden aralıksız devam etti.

Suriye iç savaşından canlarını kurtaran ve kamplarda zor şartlar altında çadırlarda yaşamaya çalışan yetim aileler, Yardımeli Cerablus Kardeşlik Köyü ile normal yaşam standartlarına kavuştu. Bu köyümüz; Suriye Cerablus’da 10 dönüm arsa üzerine, 40 adet prefabrik 2+1 konutlar, oyun alanı, yeşil alanlar, iş atölyeleri ve mescitten oluşan bir köydür.

 Nasıl katkı sağlarım?

Köyümüzün inşaatı tamamlanarak 4 Aralık 2019 tarihinde açılışı yapılmıştır.

Bu köyümüzde yetim ailelerimize verilen eğitim, barınma ve iaşe desteği onlardan herhangi bir ücret alınmadan onlara verilen bir hizmettir. Dolayısıyla köyün genel giderleri, mutfak, eğitim harcamaları, gıda, sağlık ve yetimlerimizin giyim kuşam giderleri kurumumuz tarafından bağışçılarımızın destekleri ile karşılanmaktadır.

Siz de bu Yetim Köyümüzün bağış havuzuna herhangi bir miktar dilediğiniz bağışı yapabilirsiniz.

E-Bülten'e kayıt ol faaliyetlerden haberdar ol!