Eğitim Destek Projeleri

Bangladeş Darul Hikme Külliyesi

Bangladeş Darul Hikme Külliyesi

DArakanlı mültecilerin sığınağı olan Bangladeş Müslüman Halk Cumhuriyeti, Güney Asya'da bulunan müslüman bir devlettir. %88’i Müslüman olan bu ülkede, yaşam standartı ve gelir seviyesi çok düşüktür.

Ülkede devlet okullarında dini eğitim verilmiyor. Bu yüzden ülkenin farklı bölgelerine dağılmış çok sayıda özel statüde okul ve yetimhaneler bulunmakta.

Birçok bakımdan genel durumu içler acısı olan bu ülkeye; Myanmar’daki zulüm ve katliamlar sebebiyle kaçıp sığınan Arakanlıların sayısı da yüz binleri aştı.

Kamplarda ve ülkenin farklı bölgelerinde zor şartlarda yaşamlarını devam ettirmeye çalışan mültecilerin eğitim ve barınma ihtiyaçlarını karşılama hususunda problemler hat safhada.

Yardımeli Ailesi olarak bizler bu acı tabloyu göz önünde bulundurarak, Arakanlı mültecilerin yoğun olduğu Cox’s Bazaar bölgesinde 4000 m2 arsanın, 1000 m2 üzerine 3 katlı Yardımeli Darul Hikme Yetimler Külliyesinin temelini attık.

Bağışçılarımızın desteğiyle Şubat 2015'de attığımız bu anlamlı temelin 25 Mart 2017'de açılışını yaparak, bölgede ki yetim öksüz mağdur muhtaç çocuklarımız için eğitim öğretim faaliyetini başlattık.

 Eğitim ve Müfredat

Önceliğimiz Arakanlı yetim çocuklar olmak üzere, Bangladeşli yetim ve fakir ailelerin çocukları da eğitim külliyemizden istifade etmektedir.

Toplam 1000 çocuğumuzun günü birlik eğitim yapma kapasitesi olan külliyemizde; yetim ve kimsesiz 100 çocuğumuzun da yatılı kalabileceği bir donanımda yatakhanemiz ve yemekhanemiz mevcuttur.

Yerel öğretmen ve idarecilerin gözetimindeki Yardımeli Darul Hikme Külliyemiz, Yardımeli Bangladeş ofisimiz aracılığı ile Genel Merkezimiz tarafından denetlenmekte ve yönlendirmeler yapılmaktadır.

 Camii ve Çok Amaçlı Mekanlar

Külliyemiz bünyesinde bulunan camii, 300m2 alan üzerine kurulu, toplamda 3 kat 550m2 kapalı alan olarak inşa edildi. Camii, külliye öğrencilerimizin yanı sıra bölgedeki ihtiyaca binaen halkın da kullanımına sunulmuştur.

 Nasıl katkı sağlarım?

Külliyemizde verilen eğitim ve barınma tamamen ücretsizdir.  Eğitim-öğretim giderleri, yetim çocuklarımızın barınma ve iaşeleri, külliyemizin ve camimizin genel giderleri siz bağışçılarımızın destekleri ile karşılanmaktadır.

E-Bülten'e kayıt ol faaliyetlerden haberdar ol!