Sosyal Destek Projeleri

Yumurta - Tavuk Projesi

Yumurta - Tavuk Projesi

YKüçük iyilikler bazen büyük mutluluklara sebep olur. İyilerden olmak ve iyi davranmak için çok büyük imkânlara sahip olmak gerekmez. Her birimizin iyiliğe katkı adına yapabileceği bir şeyler mutlaka vardır.

Sizleri, Arakan Mülteci Kamplarında yaşam mücadelesi veren kardeşlerimizin hayata tutunmalarına katkı sağlayacak etkili bir mikro projeden haberdar etmek istiyoruz.

Ülkelerinde kendilerine karşı işlenen zulümden kaçarak mülteci kamplarında ağır şartlarda varoluş mücadelesi veren ve başlarını sokacak bir barınaktan başka imkânları olmayan mağdur kardeşlerimize, Yumurta Tavuğu Projesi ile katkıda bulunmaya çalışıyoruz.

Bir Çin atasözü şöyle der: Bana balık vereceğine balık tutmasını öğret. Bu mini projemiz vesilesiyle mülteci kardeşlerimizin kendi ayakları üzerinde durabilmelerine de katkıda bulunacağımızı ümit ediyoruz.

 Projenin İşleyişi

Kamplarda yaşayan ve tahkikat sonucu tespitleri yapılan ailelere, ilk etapta 5 yumurta tavuğu 1 horoz, kümesi ile birlikte hediye edilmektedir. Kümesi ve yumurta tavuklarını teslim alan aile, bunların bakımlarından sorumludur. Tavuklarından yumurtalarından istifade edecekler, çoğaltıp satabileceklerdir. Bu şekilde hem geçim kaynağı olacak, hem de beslenmelerine katkı sağlayacaktır. İlk etapta bir aileye bir kümes teslim edilecektir. Kontroller ve denetimler raporlanacak, ailenin durumu değerlendirilecektir.

 Nasıl katkı sağlarım?

Arakan Kamplarında yaşam mücadelesi veren ailelere verilecek olan bir kümes ve içerisindeki yumurta tavukları ve horozun bedeli 45 EURO 'dur.

Kümes + 5 Yumurta Tavuğu + 1 Horoz: 45 EURO

“Kim zerre kadar iyilik yapmış olsa onu görür. Kim zerre kadar kötülük yapmış olsa onu görür” (Zilzal suresi: 99:7-8)

E-Bülten'e kayıt ol faaliyetlerden haberdar ol!