Sağlık Projeleri

Arakan - WC Banyo Projesi

Arakan - WC Banyo Projesi

Wİnsani hizmet yapan kurumların, bu sorumluluklarını yaparken, bütünsel bir bakış açısıyla bu vazifelerini ifa etmeleri önemlidir. Zira bir alandaki eksiklik diğer alanlardaki güzel çalışmalara zarar verebilmektedir. Bu nedenle Yardımeli Vakfı olarak Arakanlı kardeşlerimizin, hijyenik bir ortamda yaşam mücadelelerini devam ettirme adına bir başka projemizi size tanıtmak istiyoruz. 

Arakanlı mültecilerin en büyük sorunlarından birisi de, tuvalet ve banyo ihtiyaçlarının karşılandığı yapıların olmamasıdır. Kanalizasyon ve alt yapının olmadığı bu kamplarda, pis suların açıktan aktığı ve içme sularına karıştığı bilinmektedir. Açıktan akan pis sular, salgın hastalıkların da davetçisidir. 

Arakan kamplarında inşa edilen Yardımeli Mescitlerinin yanına yapılan WC ve duşluk kabinler, Arakanlı mültecilerin ihtiyacı bir nebze karşılamış durumdadır. Ancak kamplar çok büyük ve kalabalık olduğundan WC ve düş kabinlerinin sayısının çoğaltılması aciliyet arzetmektedir. 

AMAÇ: Arakan kamplarında zor yaşam şartlarının yanında, zorunlu ihtiyaç olan tuvalet ve banyo ihtiyaçlarının giderilebilmesi, temiz ve çevreye zarar vermeyen kabinlerin inşa edilmesidir.

Proje Bedeli: 540 EURO

 

E-Bülten'e kayıt ol faaliyetlerden haberdar ol!