Haberler   20.12.2019

Çad için Acil Gıda Yardımı

Türkiye ile birlikte 50 farklı ülkede devam eden insani yardım faaliyetleri kapsamında, Yardımeli ekipleri Orta Afrika ülkesi ÇAD’da gıda paketlerini ve hediyeleri hak sahiplerine ulaştırdı.

İlk kafile 2019 Kurban organizasyonu vesilesi ile bölgeye gitmişti. Yardımeli heyetinin çalışmalar hakkında ve bölgede yapılabilecek ihtiyaçlar hususunda hazırladığı rapor doğrultusunda, ikinci bir ekip çalışmalara başladı ve en acil ihtiyaç noktasında gıda paketleri hazırlanarak, ailelere dağıtıldı.
 


Açlığın, kuraklığın ve  kıtlığın   en çok yaşandığı ülkelerden olan Çad’da , gıda paketi özenle hazırlandı ve bir ailenin 1 aylık ihtiyacı gözetildi.  Pirinç, makarna, salça, süt tozundan oluşan gıda paketlerimiz, Çad’ın 4 ayrı bölgesinden en muhtaç aileler tespit edilerek dağıtımları yapıldı. Önceden tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere Yardımeli Gıda fişleri dağıtılarak,  dağıtım yerine gelmeleri istendi. Kargaşa ve izdihama mahal vermeden, Yardımeli Gıda Fişini getiren ailelere gıda paketleri teslim edildi.
 


Gıda paketlerini teslim alan aileler, katkı sağlayan, emeği geçen herkese teşekkür ettiler ve selam ve dualar gönderdiler.
 


Kuraklıkla mücadele eden Çad’da,  temiz suya ulaşamama problemine karşılık, su kuyuları da açılmakta ve bölge halkının hizmetine sunulmaktadır. Çad’da gıda yardımları, Ramazan ve Kurban Bayramı organizasyonları, yetimlere yardımlar ve su kuyusu çalışmaları devam etmektedir.
 


--
Çad hakkında bilgi;

Orta Afrika'da denize kıyısı bulunmayan Çad'ın kuzeyinde Libya, batısında Nijer, Nijerya ve Kamerun, güneyinde Orta Afrika Cumhuriyeti, doğusunda ise Sudan yer alıyor.Fransız sömürgesiyken 1960'da bağımsızlığını ilan eden ülkenin en büyük şehrini yaklaşık 2 milyonluk nüfusuyla başkent Encemine oluşturuyor.Büyük kısmı Sahra Çölü ile kaplı ülkede, 12 milyon olarak hesaplanan nüfusun yüzde 85'i tarım ve hayvancılıkla uğraşıyor. Asgari ücretin 120 dolar olduğu Çad'da halk, fakirlik ve yokluk içerisinde yaşıyor. Halka, özellikle insani yardım ve sağlık hizmetleri konusunda yardım kuruluşları el uzatmaya çalışıyor.Kuraklık, altyapı sisteminin yokluğu ve politik kargaşalar da Çad'ın ekonomik kalkınmasını olumsuz etkiliyor.Resmi dili Fransızca ve Arapça olan ülkede eğitim imkanları da sınırlı. Okuryazar oranının yüzde 30'lar düzeyinde olduğu belirtilen Çad'da şehirlerin kenar semtleri ve köylerinde elektrik, su tesisatı ve kanalizasyon bulunmuyor.

UNICEF’in raporlarına göre Çad, çocuk ölümlerinin en çok yaşandığı ülkeler arasında ilk sıralardadır.

Benzer Haberler
E-Bülten'e kayıt ol faaliyetlerden haberdar ol!