-
Türkiye’de Eğitim Gören Gazzeli Üniversite Öğrenci
Gazze’de 40 bin kişinin katledilmesi, 100 bin kişinin yaralanması ile bebek, çocuk, kadın, yaşlı, engelli, genç demeden bir soykırım yapılmıştır.
30.08.2024 Detay -
Kurban Bağışı 2024 | Bizi bekleyenler var
18 yıldır ülkemizde ve dünyanın birçok noktasında gerçekleştirdiğimiz kurban kesim ve dağıtım organizasyonları ile milyonlarca ihtiyaç sahibi kardeşimize kurban paylarını ulaştırdı
12.05.2024 Detay -
İyiliği paylaştık, bereketi yayıldı
Ayların sultanı Ramazan ayı tüm bereketiyle geldi ve gitti.
30.04.2024 Detay
Arakan kamplarında Ramazan’ı yaşamak - Ramazan Yardımları 2019
Zalim Myanmar devletinin zulüm ve baskılardan kaçarak, Bangladeş’e gelen Arakanlı Müslümanlar, sınır bölgelerinde oluşturulan ve imkanların, yaşam standartlarının çok kötü olduğu kamplarda hayatta kalmak için mücadele etmekteler.
Yardımeli Bangladeş Ofisi, farklı bölgelerde kurulmuş olan kamplardaki çalışmalarına kesintisiz devam etmektedir. Gıda paketleri, temizlik malzemeleri dağıtımları periyodik zamanlarla kampta yaşayanlara ulaştırılmaktadır. Bunun yanında, su kuyularının açımı, mescit inşaatları, wc ve duş kabinlerinin yapımı kamplarda ihtiyaçlı yerlerde inşa edilmektedir. Kardeş aile projesi kapsamında desteklenen imamlar vasıtasıyla, mescitlerde eğitim ve öğretime devam edilmekte, yetim eğitim projesi ile öğrencilerin ihtiyaçları karşılanmaktadır. Bangladeş’te Yardımeli çalışmaların merkezi konumuna gelen Yardımeli Darul Hikme Külliyesinde, ilk etapta 400 öğrencinin eğitimi (1000 öğrenci kapasiteli) devam etmektedir.
Yardımeli Derneği Genel Müdürü Bahri Bulut ve Dış işlemler sorumlusu Muhammed Çiçek, Ramazan ayı münasebetiyle Bangladeş’e giderek yapılan faaliyetlere şahidlik yaptılar. Yardımeli ekipleri kamplarda iftar sofraları kurarak, Arakanlı kardeşlerimizle yemeklerini paylaştılar. İftar sofrasına gelemeyen insanların yemekleri tencere ve kaplarla evlerine gönderildi. Her gün farklı bir kamp ziyarete dilerek, Ramazan için Derneğimize emanet edilen bağışlar, hak sahiplerine ulaştırılmaktadır.
Ayrıca, daha önceden açılmış su kuyuları, mescitler, wc ve duş kabinlerinin olduğu yerlere de gidilerek son durumuna ilişkin kontroller yapılmıştır.
Yardımeli Genel Müdürü Bahri Bulut “Kamplarda yaşam gerçekten zor. Hele Ramazan ayının da gelmesi ile birlikte sıkıntı bir kat daha artmış. Zira çoğu insan sahurda bir şey yiyemeden oruca niyetlenmekte. İftarda da anca bulabilirse bir su ve bir tas yemek.. Aslında bu kamplarda yaşayanlar senenin her günü bu durumu yaşıyorlar. Günlerinin çoğu aç olarak geçiyor. Zira kamplarda çalışma imkanı, yiyecek, meyve ,sebze üretme imkanları yok. Bir çok barakada yemek pişirecek kap, tencere dahi yok. İşte bu şartlarda oruçlarını tutmaya çalışıyorlar. Bizlerin sofralarımızdan israf ettiğimiz ekmek ve yemekler, buralar için çok şeyler ifade ediyor. Ne olur iftar sofraları israf sofraları olmasın. Her gün farklı bir kampta Ramazan çalışmalarımız devam edecektir.” dedi.