Nieuws   12.05.2021

We hebben de gunst van de Ramadan verspreid over de hele wereld...

Ramadan de meest bijzondere van alle maanden, is gekomen en vertrokken met zijn barmhartigheid, gunsten, vreugde en geluk...

25 duizend wezen waren blij met feestelijke kleding en geschenken

44 duizend voedselpakketten werden geleverd aan gezinnen

55 duizend Iftar pakketten werden gedistribueerd naar huizen

Hopelijk heeft ook ieder van ons genoten van deze gunstige maand. De spirituele stemming van deze maand; het vasten, de aanbiddingen, het zich richten tot de Barmhartige, de smeekbeden die zijn gemaakt, hebben onze broederschap versterkt. Zegeningen zijn tot ons gekomen; elkaar helpen, delen en de mooiste voorbeelden van solidariteit gaven ons allemaal kracht en waren de grootste steun in moeilijke tijden. Het was vreugde voor de slachtoffers, geluk voor de moeders, hoop voor de vaders en een glimlach voor de wezen.

Het waren moeilijke dagen. Tijdens de dagen waar we noodgedwongen thuis moesten blijven dachten we aan Gaza, dat al 15 jaar onder een embargo en blokkade staat. Gaza, had iedere dag te maken met deze beperkingen. Bovendien is er geen voedsel, geen water, geen elektriciteit, geen menselijke basisbehoeften en vooral geen vrijheid. Bovendien zijn de bommen die uit het niets vallen ook geen verrassing voor hen. Zo is het leven in Gaza! Gingen zij deze beproeving alleen doorstaan, zijn wij vrijgesteld van deze beproeving?

De honger en dorst die we voelden tijdens het vasten verlichtte een beetje toen we dachten over de verschillende gerechten aan de iftar maaltijd in de avond. We dachten aan de mensen die niet konden dromen over een iftar maaltijd, zelfs elke dag van het jaar hongerig en dorstig moesten doorstaan door een tekort aan levensmiddelen.

We konden hen onmogelijk vergeten; de onderdrukten en slachtoffers In de kampen van de Rohingya, de Palestijnse kampen, de tenten in de Syrische kampen, oorlogsslachtoffers die waren geëmigreerd, het Jemenitisch volk in noodtoestand. We moesten voorbereid zijn op toekomstige vragen over deze beproeving. Zou het onze beproeving gemakkelijker maken om op de agenda te houden wat er gedaan moet worden en de behoeftigen te bereiken voor elk moment dat we in gezondheid en welzijn zijn tijdens de dagen van de pandemie?

voedselpaketten bereikten 44 duizend gezinnen

De ondersteuning en hulp voor de maand Ramadan en daarna gaat door tijdens de dagen in quarantaine en de pandemie voor zij die hun baan kwijt zijn en gezinnen die nood hebben aan bijstand. Zowel in binnen- als buitenland zijn er voedselpaketten verdeeld aan 44 duizend gezinnen. Indien we tijdens de vreugdevolle sfeermomenten in familiekringen tijdens de iftar en sahoer maaltijden de wezen niet herdachten, hebben we deze beproeving niet met succes doorstaan. In deze periode heeft Yardımeli zowel in binnen- als buitenland één-op-één hulp voorzien aan gezinnen in nood in de vorm van voedselpaketten, aalmoezen en iftar maaltijden.

Distributie van 55 duizend iftar maaltijden en iftar voedselpaketten

Op veel plaatsen waar collectieve organisaties niet kunnen worden gehouden, werden iftar en warme maaltijden bereid voor het aanbreken van de avond en geleverd aan gezinnen. İn het buitenland zijn iftar gelegenheden georganiseerd op kleinschalige basis in open ruimten in bepaalde regio’s of plaatsen waar dit mogelijk was.

25 duizend weeskinderen werden in de bloemen gelegd

Zowel in binnen- als buitenland zijn wezen voor het feest blij gemaakt met feestkleding, speelgoed en cadeautjes. Weer zijn op bepaalde plaatsen in het binnen- en buitenland wezen naar winkels gebracht opdat ze zelf mochten kiezen en dit werd hen dan aangekocht. Geld voor het feest, speelgoed en schoolmateriaal zijn hen overhandigd door onze vertegenwoordigers. In Turkije zijn er door onze plaatselijke vertegenwoordigers en vrijwilligers in 81 steden giften uitgedeeld aan behoeftige gezinnen en wezen door hen straat per straat te zoeken en te traceren. Cadeaupakketten, feestkleding en zakgeld voor weeskinderen werden voor het feest bij hen bezorgd.

Via het kantoor van yardımeli, vertegenwoordigers en partnerinstellingen in het buitenland zijn jullie donaties één-op-één overhandigd aan vluchtelingenkampen, oorlogsslachtoffers, vluchtelingen, behoeftigen en wezen.

In deze tijden waar onze sublieme waarden ons bij elkaar houden en ons de kracht geven weerstand te bieden; willen we onze oprechte dank uitspreken aan alle weldoeners, die de wereld de beste voorbeelden van sociale cohesie, delen, samenwerking en broederschap tonen in naam van iedereen wie men heeft verblijd. We zijn er zeker van dat de vreugde en de feestelijke stemming van zij die verheugd werden ook jullie heeft bereikt.

Een gezegend feest.

Vergelijkbare Berichten
E-Nieuwsbrief registreren blijf op de hoogte van de activiteit!