Onderwijsondersteunende Projecten

Huis Der Wijsheid Complex Bangladesh

Huis Der Wijsheid Complex Bangladesh

DDe Volksrepubliek Bangladesh, ook het toevluchtsoord voor de Rohingya vluchtelingen, is een land in Zuid-Azië waarvan de staatsgodsdienst de Islam is. In dit land waar 88% van de populatie bestaat uit moslims, is het niveau van de levensstandaard en het inkomenspeil zeer laag.

In dit land worden in staatsscholen geen Godsdienstlessen gegeven. Hierdoor bevinden er zich verspreid over verschillende gebieden van het land een groot aantal privéscholen en weeshuizen.

In veel opzichten waarvan de algemene situatie in dit land betreurenswaardig is; is het aantal van de Rohingya vluchtelingen die de onderdrukking in Myanmar zijn ontvlucht naar dit land gestaag gestegen.

Voor de vluchtelingen die in moeilijke omstandigheden vertoeven in de vluchtelingenkampen en in verschillende gebieden van het land, zijn er behoorlijke problemen in het voorzien van behoeften als onderwijs en onderdak.

Als stichting Yardımeli hebben we rekening houdend met deze beroerde situatie, op een grond van 4000 m² in Cox’s Bazar waar Rohingya vluchtelingen zijn geconcentreerd, het fundament gelegd voor een complex bestaande uit 3 verdiepingen op 1000 m²: het huis der wijsheid wezen complex.

De onderwijsactiviteiten voor de behoeftige kinderen en wezen in deze regio zijn vast start gegaan in dit gebouw, waarvan het fundament met de steun van onze schenkers werd gelegd in de maand februari van het jaar 2015 en zijn ingebruikneming heeft gekend op 25 maart 2017.

 Onderwijs en Leerstof

Hoewel de Rohingya wezen prioriteit kennen, staat ons onderwijscomplex ook in dienst van de Bengaalse wezen en kinderen uit arme gezinnen.

In het totaal heeft het complex een capaciteit voor dagelijks onderwijs te bieden aan 1000 kinderen. Tevens is er voorziening in een slaapruimte en eetzaal voor 100 kinderen die in het complex kunnen logeren.

Het Yardımeli huis der wijsheid complex onder toezicht van plaatselijke leerkrachten en bestuurders, wordt via ons kantoor in Bangladesh geïnspecteerd en bijgestuurd door ons hoofdkantoor.

 Moskee en Polyvalente Ruimten

De moskee die deel uitmaakt van het complex, gevestigd op een opervlakte van 300 m², is een afgedekt gebouw bestaande uit 3 verdiepingen. De moskee, is naast de studenten van het complex ook toegankelijk voor de plaatselijke bevolking omdat dit in de regio een behoefte was.

 Hoe kan ik bijdragen?

Het onderwijs en onderdak in ons complex is totaal kosteloos. Onderwijskosten, logement en maaltijden van onze wezen, algemene kosten van het complex en de moskee worden gefinancierd met de steun van jullie als donateurs.

E-Nieuwsbrief registreren blijf op de hoogte van de activiteit!