Gezondheidsprojecten

Cataract Operaties Project

Cataract Operaties Project

CHet kunnen zien in een mensenleven is één van de mooiste voorzieningen, het niet kunnen zien is zonder twijfel een aanzienlijke behoefte. Eén van de meest beduidende ziektes in Afrika is cataract. Deze ziekte ontstaat door, onevenwichtige voeding, extreme blootstelling aan zonnestralen en oogtrauma.

Cataract, is een vertroebeling van de ooglens. Anders gezegd is het een stoornis in het zicht dat ervoor zorgt dat men precies achter een beslagen raam aan het kijken is. Cataract, is geen ongesteldheid dat te behandelen is met medicatie of een bril. Er bestaat ook geen daadwerkelijke methode om de vooruitgang van cataract te stoppen en indien cataract reeds is ontstaan, is de enige mogelijke behandeling een operatie.

Patiënten voor wie wordt beslist dat ze zullen geopereerd worden,  genezen na hun operatie die wordt uitgevoerd door vakbekwame mensen in het ziekenhuis van Yardımeli in Somalië. De operaties, worden gedaan in een ziekenhuis met een hygiënische omgeving, door vakbekwame mensen en onder voorbehoud van een afpsraak.

 Hoe kan ik bijdragen?

Een bedrag van 70 Euo is voldoende om een licht te zijn voor mensen die geconfronteerd worden om het zicht te verliezen door ongunstige omstandigheden in Afrika. Alle gezondheidskosten en andere occasionele uitgaven zoals een maaltijd en hun transport wordt ook van dit bedrag bezoldigd.

Iedere schoonheid verdient een gelijke afspiegeling. Wellicht is een mogelijk betoon van dankbaarheid van het oog, betuigen dat een slechtziende persoon weer kan zien.

Zou jij willen bijdragen met enkel 70 Euro aan ogen die niet kunnen zien door cataract?

Een cataract operatie: 70 EURO

E-Nieuwsbrief registreren blijf op de hoogte van de activiteit!