Sociale ondersteuningsprojecten

Serre Project

Serre Project

Dit project bevat “LEVEN”

De weg om uitdagingen het hoofd te bieden , is op zoek gaan naar nieuwe horizonten.”

“Geef mij geen vis, leer mij hoe te vissen!”

SAls Yardımeli ligt onze prioriteit bij de ontwikkelde projecten dat het duurzame en onderwijzende projecten zijn. Zoals het Chinees spreekwoord luidt is onze doelstelling in de projecten die we toepassen in de noodlijdende gebieden het aanleren hoe men kan vissen. Het serreproject is naast de andere duurzame projecten een bijkomend project met dezelfde doelstellingen.

 Doelstellingen van het Project

Door het positief geboekte resultaat van het serreproject in Bosnië en Herzegovina als pilootgebied, beogen we dit project uit te breiden en hiermee families helpen aan een beroep, zodat er potentiële arbeid ontstaat waarmee ze kunnen voorzien in hun eigen levensbehoefte.

 Details van het Project

Het project dat is opgestart in Bosnië en Herzegovina als pilootgebied, wordt al jaren met succes voortgezet onder toezicht van de verantwoordelijke persoon van Yardımeli in Bosnië; in de steden Mostart en Ilijaš waar de Srebrenica vluchtelingen voornamelijk wonen. Het project dat toegekend wordt aan de behoeftige persoon bevat een serre ter grootte van 100 m², dat het kweken van groenten mogelijk maakt. De primaire voorwaarde van het project is dat de persoon die een verzoek indient gebruik te willen maken van het project hiervoor grond bezit die geschikt is om op te planten.

De serres die zijn geplaatst, worden door Yardımeli 4 keer per jaar op reguliere basis geïnspecteerd. De nodige uitrusting voor de serres (ijzeren onderdelen, nylon etc.) worden enkel ter beschikking gesteld. Op deze manier zullen de nodige middelen voor de serres die niet gebruikt worden gedemonteerd worden en ter beschikking gesteld worden van andere behoeftigen. Yardımeli, zal helpen met de verkoop van de geoogste producten in de serres van de behoeftigen confom het serreproject, conform de overeenkomsten afgesloten met voedingsfabrikanten, en dit rekening houdend met de marktprijs. Op voorwaarde dat de serre op een fatsoenlijke manier wordt gebouwd, zal het zorgen voor een opbrengst dat zal voorzien in kapitaal waar een familie van 4-5 personen van kunnen leven.

 Plaats waar het Project van Toepassing is, Kosten en Levensduur

* Bosnië
* De kosten voor het serreproject liggen rond de 1550 EURO
* De verwachte levensduur van de geplaatste serres is 7 jaar.

E-Nieuwsbrief registreren blijf op de hoogte van de activiteit!