Sociale ondersteuningsprojecten

Pakistan Dorp Eyüp Sultan Pakistan

Pakistan Dorp Eyüp Sultan Pakistan

PPakistan werd in 2010 geconfronteerd met de ergste overstroming van de eeuw. De overstroming die begon als gevolg van zware regenbuien in de provincies Khaybar Pahtunva, Sind, Punjab en Balochistan heeft de riviervallei van de Indus ernstig beschadigd en bijna een vijfde van Pakistan is onder water gekomen.

Broederland Pakistan

Er is een historische broederlijke band met de Islamitische Republiek Pakistan. Het is een van de meest dichtbevolkte moslimlanden met een bevolking van ongeveer 200 miljoen.

We hebben onze broers en zussen altijd gesteund.

Pakistan werd in 2010 geconfronteerd met de ergste overstroming van de eeuw. De overstroming die begon als gevolg van zware regenbuien in de provincies Khyber Pahtunva, Sind, Punjab en Baluchistan heeft de riviervallei van de Indus ernstig beschadigd en bijna een vijfde van Pakistan is onder water gekomen. Volgens de informatie van de Pakistaanse regering zijn bij deze ramp bijna 2000 mensen omgekomen en zijn 20 miljoen direct getroffen. Deze ramp heeft duizenden dode lichamen en $ 136 miljard aan materiële schade achtergelaten.

Zodra Yardımeli het nieuws van de ramp ontving, begon ze met haar hulpverlening. Het bood hulp, onderdak, gezondheidszorg en schoon drinkwater aan slachtoffers.

  Waarom een DORP?

Na deze ramp besloot Yardımeli om een modeldorp te bouwen waar mensen in welvaart kunnen leven om een permanente hulp te zijn in de Çarsada-regio.

Ons doel was niet alleen om de slachtoffers een thuis te bieden, maar ook om een leven te bieden in lijn met de islam en gebaseerd op moderne waarden. Dit dorp is vernoemd naar de profeet Mohammed (vzmh), de eerste persoon die onze profeet Mohammed (vzmh) ontving in zijn huis in Medina, de profeet Ebu Eyüp Ansari.

Modeldorp Eyüp Sultan werd gebouwd in de regio Çarsadda, 120 km van de hoofdstad Islamabad. Ons dorp is gepland met alle behoeften in gedachten met in totaal 40 huizen op een oppervlakte van 40 decares, evenals een winkelcentrum in Istanbul, Yardımeli Health Center, Hamidiye-fontein met schoon water, Chirping-speeltuin, Akabe Hasan Ali Kasır Masjid en vooral Çağrı Primary School.

Eyüp Sultan Model dorp werd officieel geopend op 11 april 2014 en hun huizen werden opgeleverd aan de rechtmatige eigenaren.

 Opleidingscentrum

De school, die werd gebouwd om aan de onderwijsbehoeften van het dorp te voldoen, begon onderwijs te geven in overeenstemming met het onderwijscurriculum van de regio. De computer- en meubelbehoeften van het Call Training Center, dat ook een computerlab en bibliotheek heeft, werd verzorgd door TIKA. Het onderwijscentrum is gepland om de processen na het 5e leerjaar te dienen en het centrum zal in de toekomst volgens dit plan worden ontwikkeld. Het onderwijscentrum geeft ook les in de Turkse taal.

  Yardimeli Gezondheidscentrum

Een ander belangrijk centrum van het dorp is het Yardimeli gezondheidscentrum, een apotheek, een interventiekamer voor patiënten en vooral een gynaecologische eenheid. Alle apparatuur van het gezondheidscentrum, waar een vrouwelijke arts in vaste dienst zal zijn, werd geleverd door TIKA.

 Hamidiye Fontein

Misschien wel het belangrijkste werk dat in Eyüp Sultan Model dorp is gebouwd, is de waterzuiveringsinstallatie en fontein van Hamidiye. Ernstige gezondheidsproblemen veroorzaakt door water worden voorkomen en de mensen die in het dorp wonen, worden beschermd tegen ernstige gezondheidsproblemen met het schone water van deze fontein.

 Istanbul Shopping Center

Het Istanbul Shopping Center, waar de dorpelingen zullen voorzien in hun behoeften voor hun dagelijks leven en waar producten worden aangeboden die uit de omliggende centra worden gebracht en verkocht aan de behoeftigen, fungeert als een ander belangrijk centrum van het dorp.

 Hoe kan ik bijdragen?

In ons dorp Eyüp Sultan is de bouw voorlopig voltooid. Er is echter grond om nieuwe woningen te bouwen op basis van de vraag en de behoefte. De uitgaven van de sociale plaatsen in het dorp, de uitgaven voor onderwijs, de gezondheidsuitgaven en de wezen die in het dorp wonen, worden gedekt door onze donateurs en onze broers en zussen.

E-Nieuwsbrief registreren blijf op de hoogte van de activiteit!