Onderwijsondersteunende Projecten

Mauritanië Onderwijs Complex

Mauritanië Onderwijs Complex

MIn het westen van Afrika is slechts 0,2% van Mauritanië, een van de grootste landen van het continent, geschikt voor landbouw. Een groot deel van het land is woestijn. De bouw van het Orphans onderwijs Complex, waarvan de basis werd gelegd in Nouakchott, de hoofdstad van Mauritanië, werd in 2017 voltooid en de opening werd uitgesteld vanwege de pandemie.

Complex, die werd gebouwd door Yardımeli op een land van 20 hectares; is gepland als 2 verdiepingen met 600 m² woonruimte. Het complex heeft een capaciteit van 330 studenten. Binnen in het complex zijn er een moskee, zakelijke werkplaatsen, trainingslessen, sporthallen, een bibliotheek en een multifunctionele ruimte. In het complex, waar het Mauritanië Nationale onderwijs curriculum wordt geïmplementeerd, zal in de eerste plaats onderwijs worden gegeven op het niveau van het basis- en voortgezet onderwijs.

 Hoe kan ik bijdragen?

Onderwijs en huisvesting in het complex is volledig gratis. Onderwijs- en opleidingskosten, huisvesting en levensonderhoud van weesstudenten en algemene kosten van het complex worden gedekt door de steun van donoren.

E-Nieuwsbrief registreren blijf op de hoogte van de activiteit!