Gezondheidsprojecten

Het Somalisch Kraamkliniek En Kinderziekenhuis

Het Somalisch Kraamkliniek En Kinderziekenhuis

SVolgens het rapport van de verenigde naties is gemeld, dat het land waar de meeste kindersterften voorkomen Somalië is. In het rapport word vermeld dat in Somalië de hoeveelheid van de sterfgevallen bij kinderen onder de 5 jaar hoger ligt dan andere landen.

Het land van hongersnood, waterschaarste en gebreken; Somalië...

Somalië dat gelegen is in het gebied bekend als de Hoorn van Afrika, is de uiterste oostpunt van het vasteland van Afrika. De afwezigheid van een regering en interne spanningen hebben problemen met zich meegebracht.

Volgens de gegevens van de verenigde naties is Somalië één van de armste landen ter wereld. Het land waar kindersterften het meest voorkomen en de omvang van overlijdens bij kinderen onder de 5 jaar de andere landen overtreft. De meest voorkomende oorzaak van de overlijdens zijn mazelen, longontsteking en diarree.

Wanneer we als stichting Yardımeli onder het motto van “voorbehoeden van kindersterften, moeders niet laten toezien op de dood van kinderen” de eerste aanzet hebben gedaan, was de balans in 2010 mede door de schaarste en hongersnood schromelijk. Dit is de drijfveer geweest voor het bouwen van de grootste “kraamkliniek en kinderziekenhuis” van Afrika. Immers waren we er van overtuigd dat het een recht was van onze Somalische kinderen en naasten; een gezond, vreugdevol en vrolijk leven te hebben.

 Een Modern en Uitgerust Ziekenhuis

Het fundament van ons ziekenhuis dat in 2011 is aangelegd, is in juni 2016 in dienst gesteld van het Somalisch volk. Het Somalisch kraamkliniek en kinderziekenhuis, is gebouwd in Mogadishu op een terrein van 27000 m².

In het kraamkliniek en kinderziekenhuis dat 100 bedden telt is plaats voor;

  • Spoeddienst
  • Operatiekamer
  • Observatiekamers
  • Laboratoria
  • Apotheek
  • Zorg aan pasgeboren kinderen
  • İntensieve zorg
  • Moskee
  • Vergaderruimte
  • Gasthuizen

en zijn er afdelingen voor infectieziekten die veelvoorkomend zijn in Somalië alsook voor de behandeling van problemen met ondervoeding en zorgkamers voor kinderen vanaf 1 jaar, opleidings-  en een vergaderruimte en gasthuizen. Bovendien heeft het zorgpersoneel in het ziekenhuis hun opleiding genoten in Turkije.

Het Somalisch kraamkliniek en kinderziekenhuis, is een ziekenhuis die voldoende is uitgerust om te voorzien in volgende motivatie van een Somalische moeder, “ik heb mijn baby naar een gezondheidsinstantie gebracht en heb het daar laten opereren”. Deze dienst is voor onze Somalische broeders en zusters een antwoord op hun verwachtingen en tevens een dienst waar ze recht op hebben. Het ziekenhuis; is één van de meest moderne en uitgeruste van Somalië alsook van Oost-Afrika. Dit complex dat in een grote behoefte voorziet, is een hoop geworden voor de komende generaties.

Wat kan er meer deugd doen dan het redden van een leven?

Als dit zelfs het leven van een kind is. Willen jullie deze vreugde niet delen?  

 Hoe kan ik bijdragen?

In ons ziekenhuis kunnen behoeftigen gratis behandeld worden. De nodige bezoldigingen voor de onderhoudskosten van ons ziekenhuis, kosten voor medicijnen en  medische apparatuur alsook de cataract operaties wordt gedaan door de bijdrage van onze schenkers.

E-Nieuwsbrief registreren blijf op de hoogte van de activiteit!