Nieuws   08.05.2021

Ons hartenleed YEMEN!

Een van de landen waar we een gevoelsband mee hebben die de heilige maand Ramadan doorbracht in armoede, honger en lijden is Jemen.

Ouderen, vrouwen en kinderen maken barre tijden mee als gevolg van de interne spanningen en conflicten. Onschuldige burgers hebben geen toegang tot voldoende voedsel en schoon drinkwater en worden daardoor geconfronteerd met epidemieën en sterfgevallen. In de geschiedenis van moslims in het algemeen, in het bijzonder heeft Jemen een grote plaats ingenomen in de geschiedenis van onze natie, zowel geografisch als cultureel. We hebben een vrij bijzondere verbondenheid met Jemen. Jemen is de vreugde van het winnen, het verdriet van het verliezen. Jemen is het strijdtoneel geworden van machtsvertoon van internationele krachten, sektarisme en uitbuiting.

Daarnaast;

Jemen, is een van de meest gewonde plaatsen in onze lotsverbondenheid.

Jemen; een andere naam voor hongersnood, schaarste, burgeroorlog!

Jemen; een land die in ons nationale bewustzijn is gegrift, een oord in die mate dat “zij die gaan het onder ogen zien niet meer terug te komen”. Jemen “ons oord!”

We zijn Jemen nooit vergeten. We konden het niet vergeten...

Jemen is het land met de meeste voedseltekorten op het Afrikaanse continent, hieraan verbonden het land waar kindersterften het meest voorkomen. Een land dat in de afgelopen jaren boven de reeds bestaande hongersnood, schaarste, droogte en door een burgeroorlog buitengewone pijn, leed, schaarste, hongersnood en gebrek aan medicijnen in de meest ernstige mate ervaren.

Sinds de eerste dag van interne conflicten, hebben we altijd geprobeerd om aan de kant van onschuldige burgers te staan. Distributie van voedselpakketten, het openen van waterputten, bedelingen tijdens de Ramadan en het Offerfeest, gezondheids- en onderwijsondersteuning, bijstand aan wezen zijn doorgegaan op reguliere basis. We hebben geprobeerd bij te dragen aan het verminderen van het leed in Jemen door middel van voedselbedeling, medicijnen en hulp in contanten.

Tijdens de maand ramadan werden aan 10 duizend gezinnen voedselpaketten en iftars geleverd via de partnerinstelling. Daarnaast kregen 500 weeskinderen feestelijke geschenken, feestelijke kleding en toelage voor het feest. Een deel van ons hart klopt mee voor Jemen. Jemen is een van de ernstige trauma’s en zware verdriet binnen de Islamitische wereld. Een van ons onophoudelijke hartzeer. En wij zullen er alles aan doen om dit te helen.

Vergelijkbare Berichten
E-Nieuwsbrief registreren blijf op de hoogte van de activiteit!