Nieuws   22.06.2021

Offers Voor Het Broederschap, Scheuten Voor De Mensheid... | Offer 2021

De tijd is snel voorbij gegaan en er resten ons nog maar een aantal dagen voor het offerfeest .

In tijden van deze pandemie, waarin we als mensheid leven, realiseerden we ons opnieuw dat; we als mensen zwak zijn en elkaar nodig hebben. Als volk hebben we deze periode dankzij; broederschap, delen en solidariteit doorstaan met een minimale schade.

Ook tijdens dit offerfeest zijn zowel voor binnen- als buitenland alle voorbereidingen gedaan zodat we het feest en de offers met onze broeders en zusters kunnen delen.

Met zijn vertegenwoordigers en eenheden in Turkije en 32 regio's zal Yardımeli ook tijdens dit feest, trachten de mensen in nood en weesgezinnen in de meest afgelegen plaatsen op te sporen en bruggen creëren van liefdadigheid met porties van de offers die ze hen zullen brengen. Offers die door middel van een volmacht aan onze vereniging zijn toevertrouwd, worden door eerst de naam van de donor voor te lezen, op islamitische wijze geslacht en verspreid. Zodra de donatie de administratie van Yardımeli bereikt, wordt er naar -door de schenker gedeelde- telefoonnummer een sms verzonden dat we de donatie hebben ontvangen, alsook wanneer het offer is geslacht. Video-opnamen van de offers, genomen op het moment van de slachting, worden vervolgens opgeladen naar onze website. Met een speciaal wachtwoord dat aan de schenker wordt gegeven, kan hij/zij de beelden bekijken op de website. Bovendien worden op verzoek van de schenkers videobeelden en foto's op een CD op het postadres bezorgd.

Vanwege de pandemie zijn er een aantal maatregelen genomen

Als gevolg van de covid-19 pandemie die de hele wereld heeft getroffen, zijn de nodige maatregelen genomen in alle regio's waar de organisatie van het slachten en de verdeling van de offers zal worden gehouden. Bijzondere aandacht en gevoeligheid zal worden besteed aan de netheid en hygiëne van de slachtplaatsen. Al het materiaal die bij het snijden zullen worden gebruikt, zullen voor het snijden gedesinfecteerd worden, slagers en medewerkers in de slachtplaatsen zullen mondmaskers gebruiken, indien mogelijk zal hun temperatuur gemeten worden en moeten ze hun handen regelmatig desinfecteren. Grote groeperingen zal geen toelating gegeven worden tot de slachtplaatsen, behoeftigen zullen wachten op enige afstand. Na het slachten en in delen snijden van het vlees zal bij de distributie van de klaargemaakte porties toegekeken worden dat alle regels strikt gevolgd worden zoals het dragen van een mondmasker en social distancing.

De campagne "1 offer 1 scheut", gelanceerd in 2018 in het kader van de "organisatie van het offeren en de distributie hiervan", die elk jaar met succes wordt uitgevoerd in Turkije en 32 regio's, zal dit jaar worden voortgezet.

Scheuten die elk jaar worden geplant in het kader van het “1 offer 1 scheut” project; dat in 2018 werd gelanceerd, zijn nu begonnen met bloeien en ontkiemen.

“ Al zouden jullie weten dat de laatste dag is aangebroken, aarzel niet een scheut te planten” Profetische overlevering

Met dit project, zal er voor ieder geslacht offer fruitstruiken geplant worden in vooraf bepaalde gebieden. Afrikaanse landen waar het warme klimaat heerst en pilootgebieden in ons land zijn gepland als toepassingsgebieden. (Somalië-Soedan-Turkije-Mauritanië)

Het proces begint wanneer de schenker die de volmacht van het offer aan Yardımeli geeft, hieraan gepaard ook een scheut schenkt. Op verzoek van de schenker wordt voor ieder offer dat wordt geslacht en bedeeld, in dorpen en gebieden waar we een waterput hebben aangelegd, fruitbomen gepland op de plaatsen die door de autoriteiten zijn bepaald.

 Voordelen van het project
  • Om te voldoen aan het advies in de overlevering van onze Profeet
  • Positieve bijdrage leveren aan het klimaat in het land waar het project wordt uitgevoerd
  • Om naast het delen van onze offers tijdens dit feest alsook proberen een duurzame bijdrage te leveren
  • Om ervoor te zorgen dat de liefde, verzorging en voordelen van bomen worden doorgegeven aan volgende generaties
  • Bijdragen aan het visuele van de omgeving
  • Economische bijdrage leveren aan de behoeftigen met de producten afkomstig van de bomen
  • Het inkomen van boomgaarden die ten behoeve van instellingen zoals scholen, moskeeën, waterputten, ziekenhuizen en weeshuizen worden verbouwd, aan dergelijke instellingen besteden.
  • Bijdragen aan het onderhoud en de reparatie van de weg en de behoeften van het dorp met de inkomsten van de vruchten van de bomen die langs de wegen en in de gemeenschappelijke ruimtes van het dorp zijn geplant.
  • Zorgen dat mensen het naar hun zin hebben in deze beboste gebieden
 In welke gebieden zal er geslacht worden?

Door de pandemie dit jaar hebben we in sommige regio's de offer- en distributieorganisatie moeten annuleren. Vanwege Covid-19 zullen eenheden naar sommige regio’s worden gestuurd in het kader van de gestelde voorwaarden, in andere regio’s zal het slachten en de distributie gebeuren door de plaatselijke partnerinstellingen. In gebieden waar onze buitenlandse kantoren en lokale partnerinstellingen gevestigd zijn, zijn de voorbereidingen gedaan door het creëren van plaatselijke eenheden.

De voorbereidingen die we zijn gestart met als doel 150 duizend gezinnen te bereiken, zijn afgerond

AFRIKA: Tsjaad, Ethiopië, Kenia, Mauritanië, Somalië, Soedan, Oeganda, Burkina Faso, Nigeria, Tanzania

AZIË: Afghanistan, Bangladesh, Rohingya kampen, Pakistan, Kazachstan, Mongolië, Georgië, Jemen, Kaukasus, Egypte, Oost-Turkestan

BALKAN: Bulgarije, Kosovo

MIDDEN-OOSTEN: Palestina-Gaza, Palestina-Jeruzalem, Irak, Syrië

TURKIJE

 Prijs van een Offer

 

Vergelijkbare Berichten
E-Nieuwsbrief registreren blijf op de hoogte van de activiteit!