Nieuws   04.11.2022

Winterhulp

De winter is er. Met het winterseizoen zijn koude dagen in aantocht…

De situatie van wanhopige mensen die geen vuur in hun huis hebben, geen winterkleren om zich buiten te beschermen, gaat ons allemaal aan. We moeten iets doen om dankbaar te zijn voor de omstandigheden waarin we ons bevinden en de kansen die we hebben.

Deze winter steunen we opnieuw onze broeders en zusters

De woorden van onze geliefde profeet luiden als volgt: “Degene die slaapt terwijl zijn buurman honger heeft, is niet één van ons.” Kunnen we dan niets doen voor buren die het koud hebben, thuis niet kunnen stoken of geen winterkleren hebben en kinderen die ziek worden?

WIJ STAAN KLAAR: WE ZULLEN MET DE WEES ZIJN, VANAF EEN WARME THUIS, EEN DAK DAT NIET LEKT EN EEN PAAR SCHOENEN DIE WATERDICHT ZIJN.

Samen met de economische problemen die al een invloed hebben op families die het minder goed hebben; zorgen bijkomende kosten tijdens de winter voor meer moeilijkheden.

Via onze vertegenwoordigers over heel het land zal er straat per straat, huis per huis steenkool, dekens, kachels, laarzen en jassen aan behoeftigen bedeeld worden.

Wat kan ik doen?

in 81 van onze steden gaan vertegenwoordigers van Yardımeli proberen te bepalen welke families de meeste hulp nodig hebben. Hierbij zal er familie per familie gekeken worden in welke toestand ze leven. Toen voor het laatst sommige families bezocht werden voor kolenhulp bleek dat ze geen kachel hadden om de kolen te verbranden. Dit zorgde voor een combinatie van gevoelens zoals schaamte, verdriet en geluk.

Wij nodigen u uit tot de warme sfeer van het broederschap!

Doen jullie mee om aan de deur te kloppen van een gezin in nood in onze straat, in onze buurt, om met ze te zitten praten, om zoveel mogelijk te helpen?

Laat ons een hand toesteken tot onze broeders en zusters… Laat ons het broedeschap koesteren.

Laat het hen niet koud hebben in de winter.

Juist; laat hen niet in de kou

Dat het broederschap de winter kan doorstaan

Laat de mensheid hier niet onder lijden!

  • Een zak steenkool - 9 €
  • Eén jas - 9
  • Een paar schoenen -  7 €

 

WINTERHULP – ONLINE DONEREN 

Elk seizoen is een teken, de winter ook...

Laat het maar komen, welkom.

Dat het maar komt in de natuur, voor de bergen, voor de vlaktes, de velden en tuinen: dat het hoop en zegeningen brengt en sneeuwwitte rust.

De winter mag komen in de straten en speeltuinen, sneeuwballen gooien, sneeuwmannen maken en skiën, daarvoor mag het dienen. Dat het een plezier en geluk mag zijn voor kinderen.

Zolang de winter maar wegblijft van woningen, van de lichamen van daklozen, van de voeten en handen en de boezems van kinderen.

Zolang solidariteit maar niet bevriest!

WINTERHULP – ONLINE DONEREN 

Vergelijkbare Berichten
E-Nieuwsbrief registreren blijf op de hoogte van de activiteit!