Nieuws   20.06.2021

In Somalië treft droogte ten minste tachtig procent van het land

Volgens een verklaring van de Verenigde Naties treft in Somalië ten minste 80 procent van het land droogte.

Het Bureau van de Verenigde Naties (VN) voor de coördinatie van humanitaire zaken (Ocha) heeft gewaarschuwd dat de toch al moeilijke humanitaire situatie in Somalië door een nieuwe droogte kan worden verergerd. Ten minste 80 procent van Somalië wordt geconfronteerd met droogte, volgens de verklaring.

Meer dan 3,4 miljoen mensen kunnen worden getroffen

April oktober 2020-April 2021 als gevolg van de droogte in Somalië werden ongeveer 116.500 mensen gedwongen om te emigreren binnen het land. Ten minste 3,4 miljoen mensen zouden door droogte kunnen worden getroffen. 380 duizend van deze mensen zullen naar verwachting worden ontheemd.

In sommige delen van het land, de neerslag is onder het gemiddelde, hoewel Gu regen zijn begonnen.

Toegang tot schoon water wordt moeilijk

Watertekorten zullen de toegang tot schoon water bemoeilijken. De kosten van water in sommige gebieden zal stijgen met 60 procent. Dit alles zal onbeschermde mensen dwingen om lange afstanden te reizen om toegang te krijgen tot schoon water. In heel Somalië namen de hygiëneproblemen en ziekten bij dieren toe en werden de graslanden uitgeput. Vanwege deze problemen dwongen de herders hun dieren om zich met hun handen te voeden met inheemse granen. Dit, op zijn beurt, zal leiden tot een 30 procent stijging van de graanprijzen.

Plaatsen die het hardst door droogte worden getroffen

De Autonome Regio Somaliland, de provincie Puntland, de centrale regio ' s en de Gedo-regio worden het zwaarst getroffen door de droogte. In de verklaring werd gewaarschuwd dat droogte de belangrijkste oorzaak van migratie en infectieziekten zou zijn, tenzij dringend verzachtende steun wordt verleend.

Vergelijkbare Berichten
E-Nieuwsbrief registreren blijf op de hoogte van de activiteit!