Onderwijsondersteunende Projecten

Het Akabe Wezen Complex

Het Akabe Wezen Complex

AIn Soedan, waar al jaren een burgeroorlog heerst zijn er mede door hongersnood, armoede en ongunstige omstandigheden in het klimaat ongeveer 1 miljoen onbeschutte kinderen en wezen. Soedan is een Islamitisch land dat 40 miljoen inwoners telt en is het derde land van Afrika met de grootste oppervlakte.

De burgeroorlog die reeds ettelijke jaren bezig is, alsook hongersnood, armoede en ongunstige omstandigheden in het klimaat heeft als resultaat dat er ongeveer 1 miljoen onbeschermde kinderen en wezen zijn. Er zijn tal van bedreigingen en gevaren voor het verstand, de fysiologie en hun geestelijk vermogen. De missionaire activiteiten in de regio werken eveneens uiterst doeltreffend.

De missie die we zijn gestart voor te voorzien in de benodigdheden van de kinderen die geen bescherming en veiligheid meer hebben door de oorlog, is geresulteerd in het Akabe wezen complex.

Het complex waarvan de fundamenten zijn gelegd in de maand januari van het jaar 2011 op een grond van 21 hectare in de hoofdstad Khartoem, is met veel inspanningen en steun officiëel geopend in de maand augustus van het jaar 2012.

Het Akabe wezen complex dat in totaal geschikt is voor een onderkomen (onderwijs-onderdak-maaltijden-sociale ruimte) aan 400 wezen zijn er eveneens afdelingen die kunnen dienen in sociale activiteiten:

  • Klaslokalen
  • Bibliotheek
  • Computerlokaal
  • Slaapzalen
  • Refter-keuken
  • Speeltuin
  • Sporttereinen-zaal
  • Gasthuis
  • Moskee
 Onderwijs en Leerplan

Ieder jaar worden op niveau van het basisonderwijs, bepaalde wezen geselecteerd uit verschillende regio’s en stammen volgens bepaalde criteria en kunnen hun educatie verderzetten tot de middelbare school. Naast de bestuurders, directeur en coördinatoren afkomstig uit Turkije en de plaatselijke leerkracht en hulpverleners, wordt er doorlopend onderwijs ingericht volgens de algemeen geldende en vastgelegde leerplan door het ministerie van onderwijs van Soedan. Naast het onderwijs in het Engels en Arabisch wordt eveneens een Turkse taalcursus gegeven.

 Hoe kan ik bijdragen?

Voor de wezen die worden onderricht in het Akabe wezen complex, zijn onderdak en maaltijden totaal kosteloos. De algemene kosten van het complex, uitgaven voor leerkrachten en het onderwijs, keukenuitgaven en drukkerijkosten, kleding voor de wezen, voeding en transportkosten worden aangekocht met de steun van onze schenkers.

Reik de hand aan een wees in het weeshuis van Soedan! Laat hen niet over aan hun lot!

Aanvraagformulier voor Wezen ​

E-Nieuwsbrief registreren blijf op de hoogte van de activiteit!