Nieuws   01.05.2021

Een aanhoudende vastenperiode gedurende het jaar

In de kampen van de Rohingya waar hongersnood, watergebrek en de moeilijke levensomstandigheden aanhouden, gaat het hele jaar door zoals een vastenperiode.

De levensomstandigheden waren al zeer moeilijk in kampen waar voldoende voedsel en schoon drinkwater beperkt waren. Bovenop deze ellende worden de Rohingya als gevolg van de brand in het kamp geconfronteerd met nog moeilijkere omstandigheden.

Wij zijn daar sinds de eerste dag...

Vanaf de eerste dag blijven we onze Rohingya broeders en zusters bijstaan, bijstand en het bieden van hulp gaan voort. De bouw van honderden bamboehuizen in het kader van mijn Rohingya huis, toilet-douche en de gebedshuizen gaan zonder onderbreking door. De bamboehuizen die in het kader van dit project zijn gebouwd, zijn overhandigd aan de gezinnen na de oplevering van de 3. Fase. We hielpen degenen die in de kampen verbleven in hun levensonderhoud door legkippen en melkgeiten te schenken.

De brand heeft de toestand nog moeilijker gemaakt

Door de brand die uitbrak in de kamp waar de Rohingya verbleven zijn; tenten, dekzeilen en huizen die gemaakt zijn uit bamboe verwoest. Als gevolg van de brand, die zich snel verspreidde met het effect van de wind, werden 10 duizend woonplaatsen verbrand, 60.000 mensen werden getroffen. Bijstand en noodhulp zijn meteen gestart door de werkgroepen van Yardımeli.

Na de brand in de kampen van de Rohingya, werden warme maaltijden en voedselpakketten verdeeld in de kampen.

De bedelingen in de maand Ramadan zijn toegenomen

Er werden onmiddelijk inspanningen geleverd voor het verlichten van de omstandigheden als gevolg van de brand. Het vooraf vastgestelde budget voor de Ramadan werd verhoogd en de distributie van warme maaltijden en voedselpakketten werd elke dag versneld in de kampen.

Voor gezinnen waarvan de huizen en materiaal zijn verbrand, zijn er werkzaamheden gestart voor het bouwen van bamboehuizen en hulp in het voorzien van kledij en gezondheidsmiddelen. Voor de naderende moessonregens zijn er maatregelen genomen zodat gezinnen een huis kunnen krijgen waar ze een onderkomen hebben.

Gezien het feit dat Bangladesh moeite heeft om zijn eigen mensen te voorzien, te huisvesten en aan het werk te zetten, spreekt het voor zich zijn onder welke omstandigheden meer dan 1 miljoen Rohingya vluchtelingen zich bevinden.

We zullen alles blijven doen wat we kunnen voor de Rohingya vluchtelingen, waar de mogelijkheid om terug te keren naar hun grondgebied op korte termijn niet mogelijk is, als gevolg van de boeddhistische vervolging en de staatsgreep en politieke crisis in Myanmar.

We zullen de onderdrukte Rohingya blijven bijstaan met bamboehuizen, gebedshuizen, wc’s, verschillende sociale ruimten, allerlei hummanitaire hulp en basisbehoeften, waar onze schenkers sinds dag één de nodige aandacht aan hebben geschonken.

Als Yardımeli hebben we het motto; er is geen kloof tussen de onderdrukten en geen nabijheid van de onderdrukker! Broederschap kent geen distantie. Dromen zeggen niet veel, als er ergens hongerige mensen zijn en dit ons niet wakker houd ook al weten we dit!

We zetten ons pad voort door zo dicht mogelijk bij elke onderdrukte persoon te staan, door de onderdrukking in het hart te houden, met standvastigheid in naam van de mensheid en ons geloof jegens de onderdrukker te staan...

Wij zijn de volgelingen van een religie, nakomelingen van een beschaving wiens harten gepaard gaan met deugdelijkheid voor de onderdrukten en verwijten voor de onderdukker.

Wij zijn Yardımeli!

Wij zijn de bereidwilligen die de hand uitreikt naar alle onderdrukten en behoeftigen...

Vergelijkbare Berichten
E-Nieuwsbrief registreren blijf op de hoogte van de activiteit!