Nieuws   20.06.2021

Brand bij Arakanese Moslimkamp in India

In India heeft een brand in een kamp waar Arakanese moslims in de buurt van de hoofdstad New Delhi verblijven 56 schuren verbrand.

Volgens de pers van het land meldde de politieambtenaar R. P. Meena dat er brand uitbrak in het kamp waar Arakanese Moslims verbleven in de buurt van Kalindi Kunj metrostation in Zuidoost New Delhi. De brand brandde 56 schuren huisvesten ongeveer 270 Arakanese vluchtelingen, Meena zei, toe te voegen dat er geen verwondingen in de brand.

"De oorzaak van de brand is nog niet vastgesteld en de nodige maatregelen worden genomen."het vuur was onder controle," zei Meena.

Etnische zuivering van Arakanese Moslims

Botsingen braken uit tussen Boeddhisten en moslims in de Arakan-staat in Myanmar in 2012, toen duizenden mensen, de meesten van hen moslims, werden gedood en honderden huizen en bedrijven in brand werden gestoken. Onder verwijzing naar gelijktijdige aanvallen op grensposten in Arakan op 25 augustus 2017, lanceerden het leger van Myanmar en Boeddhistische nationalisten massale gewelddaden.

Met de toename van geweld en bloedbaden in Arakan, Arakanese moslims werden gedwongen om hun toevlucht te zoeken in de omliggende landen. Volgens de Verenigde Naties (VN) bedroeg het aantal mensen dat na augustus 2017 op de vlucht was voor onderdrukking en vervolging in Arakan en zijn toevlucht zocht in Bangladesh 900 duizend.

De VN en internationale mensenrechtenorganisaties noemen het geweld tegen Arakanese Moslims " etnische zuivering "of" genocide."

Vergelijkbare Berichten
E-Nieuwsbrief registreren blijf op de hoogte van de activiteit!