Haberler   04.07.2018

2018 Ramazan böyle geçti

Paylaşalım iyiliği, yaşatalım kardeşliği anlayışıyla başladığımız Ramazan 2018 çalışmaları, yoğun ve hareketli, bir o kadar da heyecanlı ve bereketli geçti hamdolsun.

Yurt içinde 81 ilimizde fedakar temsilcilerimiz ve gönüllülerimizin gayret ve çabaları ile aileler ziyaret edildi, yetimler sevindirildi, iftar sofraları paylaşıldı.

Paylaşmanın, yardımlaşmanın ve kardeşliğin mutluluğu doyasıya yaşandı.
 


İftar sofralarında bir olduk

Ramazan Çalışmalarında önemsediğimiz ev ziyaretleri kapsamında, yer sofralarında yapılan iftarların tadını hiçbir yerde bulamadık. Yardımeli ekiplerini kapıda gören aileler, önce bir şaşkınlık ve hayret içerisinde durumu anlamaya çalışıyor, sonra da tatlı bir telaş ve heyecan yaşanıyor. Birlikte hazırlanan iftar sofrasına mutfağında ne varsa ikram etmek isteyen aileleri ikna edip, yanımızda getirdiğimiz iftariyeliklerle sofrayı hazırlayıp, iftarımızı birlikte yapıyoruz. Evde bulunan çocuklara ve yetimlere hediyelerini takdim etmeyi unutmuyoruz.

81 ilimizde ev iftarlarının yanında, daha büyük mekanlarda, ihtiyaç sahiplerini, muhacir misafir aileleri, ülkemizde okuyan yabancı öğrencileri, STK temsilcilerini, bürokratları ve gönüllülerimizi de iftar sofrası etrafında birleştirerek, kardeşlerimize umut olduk, çaresizlere çare olduk, bir olduk, birlik olduk.
 


Kumanya paketleri ve alış veriş hediye kartları ulaştırıldı

Önceden tespitleri özenle yapılan ihtiyaç sahibi aileler, yaşadıkları mekanlarda tek tek ziyaret edilerek, kumanya paketleri, hediye kartları, ev eşyaları kendilerine takdim edildi. Kendilerine verilen alış veriş hediye kartları ile, belirlenen marketten kendi istedikleri her türlü ihtiyaçlarını almalarına imkan sağlandı. Alış veriş hediye kartları ile sadece gıda değil, temizlik maddeleri, kırtasiye ve kıyafet ihtiyaçlarını da karşıladılar.
 


 

Yetimlere Bayramlık kıyafet hediye edildi

81 ilimizde annesi babası olmayan yetimlere, bayram öncesi bayramlık kıyafetleri hediye edilerek, onlar da bayram sevincine dahil edildiler.

Çocuklar için bayramlık yeni kıyafetler çok şey ifade ediyor. Yeni elbiselerini baş ucunda tutanlar, onlara sarılarak uyuyanlar ve sabah erkenden elbiselerini giyerek, bayram namazına giden çocuklardan geri kalmamalıydı yetimler.

Yurtiçinde 81 ilimizde  temsilcilikler aracılığı tespitleri yapılan yetimler, mağazalara getirilerek, istedikleri modeli, beğendikleri rengi, üzerlerine deneyerek kendileri seçtiler.

Çekingen, ürkek ve utangaç tavırlarını biraz olsun hafifletmek için, bazı yerlerde palyaçolar yetimlere eşlik etti, bazı yerlerde dondurmalar ikram edildi, bazı yerlerde hediyeler verildi. Kıyafetleri tek tek inceleyip, üzerlerine tutup “güzel mi” “yakıştı mı” demeleri ve onayı aldıktan sonraki mutlulukları görülmeğe değerdi.
 


 

Sevindirdiklerimizle Sevindik..

Özellikler ülkemizde misafir olarak bulunan Suriyeli, Mısırlı, Filistinli, Iraklı, Afganlı, Doğu Türkistanlı, Yemenli yetimler de unutulmadı. Onların sevinci, bizleri de sevindirdi.

Bizlere bu imkanları bahşeden, sevindirdiklerimizle bizleri sevindiren, bizleri bu işlerde kullanan Rabbimize hamdediyor, tüm emeği geçenlere, hayır sahiplerine şükranlarımızı sunuyoruz.

 

Yurt dışı

Paylaşalım iyiliği, yaşatalım kardeşliği anlayışıyla başladığımız Ramazan 2018 çalışmaları, yoğun ve hareketli, bir o kadar da heyecanlı ve bereketli geçti hamdolsun.

Yurt dışında 20 farklı ülkede ofislerimiz,  temsilcilerimiz ve partner kurumlarımızın gayret ve çabaları ile aileler ziyaret edildi, yetimler sevindirildi, iftar sofraları paylaşıldı.

Paylaşmanın, yardımlaşmanın ve kardeşliğin doyasıya mutluluğu yaşandı.
 


 

İftar sofraları kardeşlik için kuruldu

Yardımeli yönetim kurulu üyeleri sorumlu oldukları bölgelerde yapılan çalışmalara bizzat iştirak ettiler. Yurt dışı ofislerimizin bulunduğu Gazze, Sudan, Somali, Bangladeş, Arakan Mülteci Kampları, Moritanya, Pakistan ile birlikte ; Etiyopya, Kudüs, Yemen, Irak, Suriye, Keşmir, Bosna, Kosova, Makedonya, Bulgaristan, Kazakistan ve Moğolistan’da iftar sofraları kardeşlik için kuruldu, dualar edildi.

365 gün oruç halinin devam ettiği, Arakan mülteci kaplarında Ramazan boyunca her gün iftar sofraları kuruldu, evlere sıcak yemek ve gıda paketleri gönderildi.

Kudüs’te her yıl olduğu gibi, Ramazan Ayının son cuması, Mescidi Aksa bahçesinde Yardımeli iftar sofrası murabıtlar için kuruldu.
 


 

Gıda kolileri teslim edildi.

Önceden tespitleri özenle yapılan ihtiyaç sahibi ailelere, kardeş ailelerimize ve yetimlere gıda paketleri teslim edildi. İçerisinde Ramazan ayını rahatça geçirebilecek şekilde hazırlanan gıda paketlerinin yanına, temizlik maddeleri de konuldu.

Yanımızda getirdiklerimizden ziyade, bizi oralarda görmeleri, yanlarında olduğumuzu hissetmeleri, onları daha çok mutlu etmişti.

Aynı dili konuşmuyorduk belki ama, aramızdaki o özel sevgi ve kardeşlik hattı iletişimi kesintisiz sağlıyordu.

Eminiz ki yapılan o dualar ve teşekkürler sizlere kadar ulaşmıştır.
 


 

Yetimlere Bayramlık kıyafet hediyeleri

20 farklı bölgede, annesi babası olmayan yetimlere, bayram öncesi bayramlık kıyafetleri hediye edilerek, onlar da bayram sevincine dahil edildiler.

Çocuklar için bayramlık yeni kıyafetler çok şey ifade ediyor. Yeni elbiselerini baş ucunda tutanlar, onlara sarılarak uyuyanlar ve sabah erkenden elbiselerini giyerek, bayram namazına giden çocuklardan geri kalmamalıydı yetimler.

Arakan kamplarında annesiz babasız 30 bin çocuk, Gazze’de her evde mutlaka bir yetim, Sudan’da, Bangladeş’te, Irak’ta, Suriye’de, Yemen’de binlerce sahipsiz çocuk.. Oysa bu yetimler ümmete, bizlere emanet edilmemiş miydi? Affedin bizi çocuklar, bizler emanete gereği gibi sahip çıkamadık.
 


 

Yetimlerin yüzündeki gülücüklerle az da olsa bizler de mutlu olduk..

 Bizlere bu imkanları bahşeden, sevindirdiklerimizle bizleri sevindiren, bizleri bu işlerde kullanan Rabbimize hamdediyor, tüm emeği geçenlere, hayır sahiplerine şükranlarımızı sunuyoruz.

Benzer Haberler
E-Bülten'e kayıt ol faaliyetlerden haberdar ol!